Blog

Kako Stradaju Skijaši

Kao deca smo svi uživali u zimskim čarolijama na snegu. Preko sanki, kliska, mali skijica, “gajbarica”, do pravih skija i ozbiljnog skijanja. Većina ljubitelja skijanja jedva čeka period decembar-mart kako bi se prepustili čarima slobode i brzine na belom pokrivaču.

Srpski rekreatiivni Alberto Tomba ima oko 40g, roditelj je dvoje dece, na svom radnom mestu prosečno sedi 6 sati dnevno. Svaki osmi se organizovano bavi nekom sportskom aktivnošću, dva do tri puta nedeljno.

Kada osoba ovakvog profila dočeka vreme za skijanje, želi da u tih par dana nadoknadi sve što propušta tokom cele godine. Telo nenaviknuto na takav napor, susreće se sa ogromnom količinom adrenalina i nepoznatih pokreta koji su poslednji put izvedeni pre godinu dana. Kada spojimo ogromnu želju i ograničenost pokreta, pošto cele godine sedimo i neaktivni smo, dolazi do brzog zamora materijala, padanja na stazi, povreda, preloma, uganuća. Nisu nepoznate ni situacije da se skijaš toliko nezgodno povredi prilikom pada, da je jedini način da se bezbedno transportuje do bolnice, putem helikoptera. Ponekad, za medjunarodno putno osiguranje cena nije presudna.

Pošto dosta naših skijaša-bordera ugodne dane skijanja provodi na skijalištima u Francuskoj, Italiji, Austriji, Švajcarskoj, jedino što u takvoj situaciji može da pomogne je putno osiguanje koje pokriva rizik skijanja, gde bi ogromne troškove zdravstvenog zbrinjavanja ili helikoptera preneli na osiguravajuću kuću. Putno zdravstveno osiguranje je u takvim situacijama više potreba nego luksuz.

Bitno je da znate da pojedine osiguravajuće kuće u Srbiji imaju ograničenu sumu pokrića za skijanje do 5.000 evra po osobi, što ume da bude nedovoljno, dok postoje osiguravajuće kuće koje pružaju pokriće 30.000 evra.

Kako bi za vas pronašli najbolje uslove za turističko zdravstveno osiguranje, predlažemo da nas kontaktirate putem mejla, vibra ili chat na našem sajtu https://putnosrbija.rs jedinog sajta u Srbiji koji se isključivo i samo bavi putnim osiguranjem.