Blog

Niskobudžetne avio-kompanije

Kao što sama reč kaže “niskobudžetne” su kompanije koja na uštrb luksuza, nude povoljne letove za većinu destinacija na kugli zemaljskoj. To može da znači, manja sedišta, manje mesta za noge, manje mesta za prtljag, nema posluženja, ili se doplaćuje, manji broj kabinskog osoblja koje brine o putnicima, manji avion svakako. Još jedan od razloga jeftinosti je što se poletanje i sletanje uglavnom dešava sa manjih aerodroma, znatno udaljenih od konačne destinacije našeg putovanja.

Putnik kartu može da kupi samo online, i uglavnom je predmet kupovine samo karta, sve ostalo se dodatno doplaćuje (hrana, piće, dodatni prtljag, i sve ostale vrste komoditeta koje su u standardnoj ponudi regularnih avio kompanija).

Jedino što je podjednako zagarantovano i kod standardnih (luksuznijih) avio kompanija, i low-cost prevoznika, je bezbednost.

Niskobudžetne kompanije su se u Evropi pojavile početkom devedesetih, po uzoru na već uspešne američke low-cost kompanije. Što se naših prostora tiče, takve kompanije se pojavljuju poslednih 10ak godina.

Let niskobudžetnom avio-kompanijom je odlično rešenje za sve one kojima ne smeta da putuju skromnije, kako bi posetili udaljene destinacije.

U Srbiji trenutno lete Wizzair, Germanwings, Norwegian Air Shuttle, Fly Dubai.

Koji uglavnom svoje letove obavljaju iz Niša, sa aerodroma Konstantin Veliki.

Srbija je zahvaljujući gradu Nišu i niskobudžetnim kompanijama povezana sa Bazelom, Stokholmom Milanom, Cirihom, Dortmundom, Bratislavom, Malmeom, Berlinom, Dizeldorfom

Pre nego što odaberete svoju narednu destinaciju i rezevišete povoljnu avionsku kartu, preko jedne od navedenih low-cost kompanija, ne zaboravite na putno zdravstveno osiguranje.

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju putem chata na našem sajtu, vibera, whatsappa, mejla..