Blog

Čemu Služi Putno Osiguranje za Grčku

Polisa medjunarodnog zdravstvenog osiguranja služi da pokrije nepredviđene troškove lečenja bolesti ili povreda, i najčešće pokriva iznose do nekoliko desetina hiljada evra.

Polisa medjunarodnog putnog osiguranja služi da pokrije nepredviđene troškove lečenja bolesti ili povreda, i najčešće pokriva iznose od nekoliko desetina hiljada evra.

Putno zdravstveno osiguranje nam omogućava da se u slučaju potrebe obratimo najbližoj zdravstvenoj ustanovi ili privatnoj lekarskoj ordinaciji u mestu u kojem letujemo. Trošak pregleda u svakoj zdravstvenoj ustanovi u Grčkoj biće vam refundiran, a za to je potrebno da sačuvate račun i medicinski dokument koji će dobiti u toj medicinskoj ustanovi. Rok za isplatu je najčešće 14 dana.

Osiguranje putno nije preskupo i košta oko evro po danu boravka na letovanju. Postoje i porodične polise za zdravstveno osiguranje za putovanje, koje iznose oko 25 evra u dinarskoj protivvrednosti, za porodicu, za 10 dana letovanja. Cena uglavnom zavisi od više faktora kao što je broj dana ili godišta putnika.

Zdravstveno osiguranje za putovanje uglavnom pokriva iznenadnu bolest ili povrede na letovanju, troškove prevoza do ambulante (kola hitne pomoći), lečenje, kao i troškove povratka u Srbiju, ukoliko je potrebno.

Postoji i turističko osiguranje koje se može dobiti u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, međutim Grčka nije na spisku zemalja sa kojom Srbija ima potpisan sporazum o besplatnoj zdravstvenoj zaštiti.

Pošto je Grčka omiljena destinacija naših turista, putno osiguranje za Grčku je je najprodavanije putno zdravstveno osiguranje i sada se prodaju polise za putno osiguranje sa kovid pokrićem.

Više informacija o vašoj polisi za zdravstveno putno osiguranje, možete dobiiti putem našeg sajta, mejla, chata, viber ili whatsapp broja.