Blog

PutnoSrbija - 5 NAJ Destinacija u Italiji

Dragi putnici, kroz seriju tekstova potrudićemo se da vas upoznamo sa lepotama okolnih zemalja koje naši turisti često posećuju i rado se ponovo vraćaju. To su ujedno i destinacije za koje smo dobili najviše upita za kupovinu online polise putnog zdravstvenog osiguranja.

 

Venecija

Glavni grad pokrajine Veneto, uvek je prepuna turista, izgrađena je na 118 malih ostrva, na ušću reke Brente u Venecijanskoj laguni, sa kanalima umesto ulica.
Najpoznatije u Veneciji: Bazilika sv. Marka spada među najlepše i najzanimljivije svetske crkve, a pažnju privlači svojim posebnim izgledom. Izgrađena još početkom IX veka, a otada je mnogo puta rušena, građena, nadograđivana i menjana, u XI veku dobila oblik sličan današnjem. Most Rialto je najpoznatiji i najznačajniji most među brojnim mostovima koji premošćuju venecijanske kanale. Nakon što je most sagrađen, neki arhitekti su tvrdili da se most u takvom obliku ne može održati i da će se srušiti, u čemu ih je vreme opovrgnulo. Ovaj most je dugo vremena bio jedini način da se pređe Veliki kanal.
Most uzdaha - Venecija je grad romantike, pa tako legenda kaže da je most dobio ime dobio po uzdasima zaljubljenih koji bi se onde poljubili za zalaska sunca.

 

Verona

Verona je posle Venecije, drugi najznačajniji centar regije Veneto jedne od najmnogoljudnijih, najbogatijih i najindustrijalizovanijih regija Italije. Verona je veliki je turistički centar ili je i vrlo živ i ekonomski razvijen grad. Ovaj romantični grad je dom priče o Romeu i Juliji, najlepšoj i najtragičnijoj ljubavnoj priči. Verona se nalazi na UNSCO listi mesta Svetske baštine, ovde se može videti: Put ljubavi - Romeo i Julija su za turiste glavno obeležje Verone. Arhitektura - U samom centru je trg Erbe koji važi za jedan od najinteresantnijih u Italiji. Rimski amfiteatar jedan je od najbolje očuvanih ove vrste u svetu. Neizostavan je i dvorac Kastelvekio. Kulturni centar - Verona je pravi kulturni centar već 2.000 godina. U Areni se održavaju koncerti najvećih svetskih zvezda a svetski je poznat i operski festival. Šoping - Ulica Mazini koja se nalazi između Arene i trga Erbe, krcata je prodavnicama luksuznih brendova garderobe i obuće.

Sijena

Sijena je najveći grad i središte okruga Sijena, italijanske pokrajine Toskana. Svetski poznata po dobro očuvanim srednjovekovnim jezgrom i ogromnim kutlurnim blagom, koje je pod zaštitom UNESKOa. Obavezno bi trebalo posetiti Sjensku katedralu, gradski trg Piazza del Campo, na kome se nalazi gradska većnica i Piazza Salimbeni, na kojem je istoimena palata, srednjovekovno sedište jedne od najstarijih banaka.

 

Komo

Grad se nalazi se na jugozapadnom delu jezera Komo i deluje kao da je deo filmskog seta. Komo je p rvorazredno turističko odredište, a okolina sa brojnim vilama i palatama privlači svetski jet-set, koji se četo vode odmaraju. Najbolji utisak o gradu ostavlja pogled s brda Baradelo, na kome se nalazi zamak i park s arheološkim iskopinama. Gradom dominira impozantna Katedrala, poznata po tome što je građena u periodu od XIV do XVIII veka.

 

Rim

Nekada glavni grad čuvenog Rimskog Carstva, dok je danas sedište vlade i prestonica Italije. Nalazi se u regiji Lacio, ogroman i kompleksan grad, mešavine istorijskog i modernog sa istančanim stilom. Poznat kao sedište drevne Rimske arhitekture i Vatikana, Rim je preko 2.500 godina važan centar kulture, vlasti i religije. Sve što bi se o Rimu moglo reći, nedovoljno je da pokrije sve šta se u ovom večnom gradu može videte i doživeti.  

 

Saznajte nabolje uslove za kupovinu polise putnog osiguranja online, na našoj strani  https://www.putnosrbija.rs/