Blog

Iza Polise Putnog Zdravstvenog Osiguranja

Sedite za računarom ili imate mobilni telefon u ruci, planirate kupovinu polise međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja online, preko sajta https://putnosrbija.rs poručujete najpovoljniju polisu putnog osiguranja. Završavate ceo proces u rekordnom roku. Dobili ste najjeftinije putno osiguranje on line na tržištu.

 

Bez obzira koju polisu zdravstvenog putnog osiguranja ste kupili, čim izađete iz Srbije, brigu o Vama preuzimaju tzv. Asistentske kuće, koje imaju saradnju sa svim osiguravajućim kućama u Srbiji. To znači da Triglav, Generali ili Dunav, nemaju zaključene ugovore sa svakom medicinskom ambulatnom na Kritu, Zakintosu ili USA, već angažuju posebne ustanove koje se samo time bave, spajanjem klijenata po polisi putnog osiguranja, bilo koje osiguravajuće kuće, sa najbližom lekarskom ustanovom u mestu u kojem se nalaze.

 

Korišćenje polise međunarodnog putnog osiguranja počinje pozivanjem broja telefona Centra za pomoć, koji se nalazi na svakoj polisi putnog osiguranja. Javljate se Centru za pomoć Asistentske kompanije sa kojom je osiguravajuća kuća, čiju polisu imate, sklopila ugovor o saradnji. Pozivanje telefonom je važno, zato što ljubazni operateri Centra treba da vas upute u najbližu ustavnovu koja može da se pobrine za vaš problem i na taj način vam uštede novaac. Nejavljanje Centru za pomoć često dovodi do situacije da će vam u medicinskoj ustanovi tražiti da platite pregled ili intervenciju, izdaće vam račun o uslugama, kako bi mogli da troškove refundirate, kada se vratite u domovinu. Pošto račun može biti i nekoliko stotina evra, nema razloga da ne potrošite malo rominga i pozovete Centar za pomoć.

 

Putnici iz naše zemlje i korisnici polise putnog zdravstvenog osiguranja, često ne pozovu Centar za pomoć, i budu ljuti na osiguranje zato što su morali da plate račun. U dosta situacija, mora se brzo reagovati i niko ne razmišlja o telefoniranju Srbiji, međutim, kada se situacija stabilizuje, poziv ka Centru za pomoć bi trebao da pomogne u bržem zbrinjavanju i rešavanju situacije.

 

Sa detaljnijim postupkom korišćenja polise putnog osiguanja možete se upoznati na našim stranama

https://www.putnosrbija.rs/vazne-informacije/