Blog

Kuda Na Skijanje - Drugi Deo

Austrija

Svetski poznata skijaška destinacija, sa dobro uređenim ski stazama i odličnim hotelima, pansionima, banjama, wellness centrima. Na raspolaganju su vrhunske škole skijanja. Sva skijališta u Austriji su podeljena u tri regije: Tirol, Koruška i Salcburg. Ako tražite široke staze za dugačku sporiju vožnju, ili staze kojima može da juri, u ovom skijalištu ćete pronaći pravu stvar za sebe. Skijališta sigurno neće razočarati ni one koji više vole "free style" skijanje u dubokom snegu.

Francuska

Postaje jedna od najpopularnijih destinacija za skijaše. Nepregledni kilometri širokih staza vijugaju po Alpima i odlični snežni parkovi nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i nude zabavu čak i za posetioce koji nisu došli zbog skijanja.
Ponuda vanskijaških zimskih aktivnosti je bogata. Put do Francuke je kvalitetan ali malo duži. Raspolažu sa preko 250 skijališta, koja dostižu nadmorsku visinu oko 3800m. Pored skijališta, tu su i popularni snow/fun parkovi Les 2 Alpes, Val Thorens, Tignes.

Italija

Odlikuju je odlična hrana, vina, prelepi skijaški pejzaži, živopisna mesta i kvalitetan smeštaj, što zajedno predstavlja pojam savršenog zimskog odmora. Imaju preko 300 skijališta, koja se protežu do visine 3900m. Najpoznatija su Livigno, Madonna di Campiglio, Sella Ronda – Dolomiti. Pored kvalitetnih skijališta, u ponudi su takođe i snow/fun parkovi, od kojih su napoznatiji Val Gardena, Livigno – Carosello 3000, Campiglio – Dolomiti di Brenta