Blog

Kuda Na Skijanje - prvi deo

Pored standardnog Kopaonika i Stare planine, veliki broj naših skijaša putuje u skijaške centre u okolnim državama, a i dalje. Ovom prilikom ćemo vas podsetiti na neke od njih.

Bugarska - Bansko

Ski-centar se nalazi na visini od 2.600m, sa dužinom ski-staza od oko 70 km. Luksuzni novi hoteli, savremene staze i ski-liftovi, učinili su od malog grada Bansko, jedan od prestižnijih ski centara u ovom delu Evrope. Do ski staze i gondole, saobraćaju mini-busevi, iz skoro svakog hotela. Centar raspolaže sa osam plavih, jedanaest crvenih i dve crne staze. Najpoznatija je crna Tomba, staza nazvana po čuvenom skijašu Albertu Tombi.

Slovenija - Kranjska gora

Na nadmorskoj visini je od 800m do 1.200m. Skijašima je na raspolaganju čitav sistem žičara koji vodi do svake staze. Ski-liftovi su pristupačni jer su u blizini međunarodnih puteva, a zbog njihove visine, skijašima su na raspolaganju uglavnom povoljni vremenski uslovi. Jedna od najvećih prednosti skijališta Kranjske gore je u tome što se između hotela i skijališta nalazi Snežna plaža.

BIH - Jahorina

Ski-centar Jahorina, centar zimske Olimpijade 1984g., skijašima nudi oko 20 km uređenih staza, povezanih sa četiri žičare i četiri ski-lifta. Stari sjaj nekada moćnog skijališta se poslednih godina polako vraća, a Jahorina sa svojim sadržajima postaje prepoznatljiva za ljubitelje zimskih sportova, u ovom delu Evrope.

Za bezbrižno putovanje i čiste staze, pored osoblja u skijaškim centrima i Gorske službe spasavanja, možete da se pobrinete i sami, kupovinom polise putnog osiguranja sa uključenim rizikom za skijanje, koje vas zbrinjava u situacijama povrede na samoj stazi, jer za putno zdravstveno osiguranje cena ponekad ne igra presudnu ulogu. Za više informacija, i kupovinu polise za zdravstveno osiguranje za inostranstvo, pošaljite nam pitanje ili nas pitajte direktno na našem chat-u.