Blog

Najbolje Putno Osiguranje

Na tržištu Srbije trenutno radi 13 osiguravajućih kuća, od kojih 10 prodaje polise putnog osiguranja. U velikoj ponudi najjeftinije polise putnog osiguranja, najpovoljnije polise putnog osiguranja, online polise putnog osiguranja, kako da naš izbor bude najbolja polisa putnog osiguranja?

Najbolja polisa putnog osiguranja online kupljena ili ne, prvo treba da podrazumeva dovoljno visoku sumu pokrića. Trenutno najveća suma pokrića na našem tržištu je 100.000 evra, dok je standardno pokriće koje zahteva EU, 30.000 evra. Na našem tržištu je moguće kupiti i polisu sa 5.000 evra pokrića, međutim, postavlja se pitanje, šta želimo da pokrijemo tom polisom, ako znamo da je cena jednog bolničkog dana u SAD, Kanadi, Australiji ili Japanu između 2.000 i 3.000 evra. Dosta naših sunarodnika smatra da će polisu putnog osiguranja platiti duplo manje, ukoliko kupi pokriće 15.000 evra, međutim, ubrzo se razočaraju kada shvate će uštedeti manje od  20% u odnosu na cenu polise sa pokrićem 30.000 evra, a sebi su napravili mogući problem na granici.

Učešće u šteti ne treba da postoji. Često, u potrazi za najjeftinijom polisom putnog osiguranja i u nameri da uštede par stotina rsd, putnici pristanu na polisu putnog osiguranja sa učešćem u troškovima lečenja, što znači da sve troškove do 50, 100 ili 200 evra plaćamo sami, a ostatak plaća osiguravajuća kuća. Ako je to i vaš rezon, onda nemojte kupovati putno osiguranje uopšte.

Važna stavka prilikom kupovine polise putnog osiguranja treba da bude i mogućnost da se polisa produži, ukoliko bude potrebno, zbog našeg produženog boravka u inostranstvu. Uglavnom se, jureći najpovoljniju polisu putnog osiguranja o ovome ne razmišlja, pa posle najeftinija polisa bude dosta skuplja, zbog plaćanja dodatnog zdravstvenog osiguranja u zemlji boravka.

Za opciju najbolje polise putnog osiguranja za vas, možete se raspitati preko chata na našem sajtu  https://www.putnosrbija.rs/