Blog

Putno Osiguranje za Vizu

Pored kratkotrajnih polisa za putno osiguranje, koje traju 10 do 15 dana, i kupuju se uglavnom za putovanje na odmor, mogu se kupiti i polise za putno osiguranje na tri meseca, kao i polise za putno osiguranje na šest meseci. Takve polise najčešće kupuju državljani Srbije koji planiraju rad u inostranstvu, pošto je putno osiguranje za dobijanje vize, neophodno. Putno osiguranje za Nemačku se najčešće kupuje na 180 dana, dok se putno osiguranje za Sloveniju kupuje uglavnom na 90 dana. Ove polise najčešće kupuju vozači i medicinski radnici, koji su tražena zanimanja u zemljama EU.

 

Pored ovakvih polisa putnog osiguranja, koje podrazumevaju jedan ulazak i izlazak iz zemlje, u opticaju su i polise putnog osiguranja sa više ulazaka-izlazaka, tzv multi polise za putno osiguranje, gde prilikom kupovine polise sami birate koliko dana u toku jedne godine želite da kupite. Otežavajuća okolnost je što sami trebate voditi računa o brroju potrošenih dana.

 

Nemojte sami kupovati polisu putnog osiguranja, za sva pitanja se možete obratiti našem stručnom timu, koji godinama izučava i prati tržište. Svoje putno osiguranje online možete poručiti putem našeg mejla, vibera, chata.