Blog

Plaže u Grčkoj - Top 10

Mnogi turisti više vole borovinu, zvuk cvrčaka, umesto nepregledne peščane plaže bez skrovite hladovine.

Tako se na listi 10 najpoznatijih plaža u Grčkoj, nalaze i jedne i druge.

 

1. Lagomandra, Sitonija - je plaža u borovoj šumi, sastoji se od dve lepe peščane plaže 6-7 km severno od Neos Marmarasa. To je plaža sa dosta prirodnog hlada koji pruža gusta borova šuma.

2. Plaža Agioi Saranta, Pilion - U severoistočnom delu Piliona, oko 50 km od grada Volos, nalazi se plaža Agioi Saranta. Visoke stene iza plaže su prekrivene četinarima, a prepoznatljiva stena je “monah”, jer izgleda kao monah koji čuči. Ove stene kreiraju jedinstveno okruženje u hladovini.

3. Platani plaža, Stavros - je plaža koju mnogi naši putnici preporučuju i iznova je rado posećuju. Okružena je platanima, a na njoj postoje i kafići sa suncobranima i ležaljkama.

4. Koukounaries (šišarka), Skijatos - je najposećenija i najlepša plaža na Skijatosu, poznata po belom sitnom pesku i borovoj šumi koja nudi prijatan hlad, stanište je različitih vrsta biljaka i ptica, zbog čega je i cela plaža zaštićeno područje.

5. Pahis, Tasos - Plaža Pahis je prekrivena finim, sitnim peskom, a more na njoj je dovoljno plitko da predstavlja odličan izbor za porodice sa malom decom. Na plaži postoji hotel, kafić i restoran, a duž cele plaže se nalaze borovi koji pružaju prirodan hlad.

6. Foki plaža, Kefalonija -  nalazi na oko 2 km od mesta Fiskardo, idealno mesto za one koji vole mir, hladovinu i šljunak. Duboka uvala sa divnim pogledom na ostrvo Itaka, okružena je gustom šumom i maslinjacima. Na plaži nema posebnih sadržaja, u blizini postoji taverna.

7. Dei plaža, Sivota - šljunkovita plaza sa kamenčićima je intimno i mirno mesto, obraslo u maslinjak koji pruža fantastičan hlad. Parking za kola je obezbeđen i takođe se nalazi u hladovini. Dei je mala,  čista plaža na kojoj je hladovina tokom celog dana.

8. Desimi plaza, Lefkada – nalazi se u blizini mesta Nidri, na južnoj strani poluostrva Geni. Plaža je okružena velikim kampom kroz koji se mora proći, da bi se prišlo plaži. Na njoj su taverna i nekoliko kućica. Maslinjaci se pružaju sve do plaže i nude dosta prirodnog hlada, a more je vrlo čisto, toplo i mirno. Iako plaža nije mnogo popularna, svakako je jedna od najprijatnijih plaža za boravak.

9. Kastani plaža, Skopelos – Skopelos je najšumovitije grčko ostrvo, još uvek netaknuto od radoznalih turista pa nije ni čudo da je Kastani plaža jedna od najlepših na ostrvu. Peščana plaža je okružena ekstremno čistim morem i borovom šumom.

10. Porto Limnionas, Zakintos - na plaži  postoji uzana uvala sa stenama gde je more  tirkizne boje i prošarano tamno plavim tonovima. Ležaljke se nalaze na terasama sa pogledom na more, u prirodnom hladu koji pravi borovina. Betonske staze i stepenice kreirane su tako da Vas dovedu do prilaza moru gde možete uskočiti u čistu vodu, iako iz nje nije baš lako izaći.

Za bezbrižno putovanje, za vas pronalazimo najpovoljnije putno osiguranje. Za više informacija, možete nas kontaktirati putem chata, vibera, whatsappa.