Blog

Putničko Zdravstveno Osiguranje za Evropu

Međunarodno putno zdravstveno osiguranje za lečenje u inostranstvu je verovatno jedina zaštita od nepredviđenih zdravstvenih situacija koje mogu da nas zadese dok smo na putovanju. Medicinske usluge u inostranstvu su jako skupe, pogotovu za naše državljane koji imaju slabiji standard od većine državljana EU.

 

Prilikom kupovine polise za osiguranje u inostranstvu online ili lično, bitno je kakvo pokriće kupujemo. EU ima propis da svako ko ulazi na teritoriju EU treba da ima minimalno zdravstveno pokriće od 30.000eur. Naši građani, u želji da prođu jeftinije, kupuju polise sa pokrićem 15.000eur, plate ih par stotina rsd jeftinije, međutim, rizikuju da ih ne puste na teritoriju EU. Tada moraju na granici da dokupljuju pokriće do 30.000eur ili kupuju nove polise, koje tu koštaju 3-4 puta više nego inače. Sreća je da se ovo ne događa često, međutim, nije vredno rizika da vas maltretiraju na granici.

 

Kupovinom polise zdravstvenog putničkog osiguranja za lečenje u inostranstvu, kupujete pokriće za geografsku teritoriju Evrope. Bez obzira što je vaša destinacija možda Nemačka ili Grčka, pokriće važi i za ostale zemlje na teritoriji Evrope. Neke osiguravajuće kuće imaju i teritorijalno proširenje pokrića, pa pored teritorije Evrope bude pokrivena i Turska, Tunis i Egipat.

 

Kako bi prilikom kupovine polise putnog medjunarodnog osiguranja napravili za sebe najbolji odnos cene i pokrića, predlažemo da iskorisitite naše iskustvo i poznavanje tržišta putnog osiguranja u Srbiji.

 

Jedini sajt u Srbiji koji se isključivo bavi putnim osiguranjem vam stoji na raspolaganju.